134 güne kadar çıkabilen süresi ile erkek imparator pengueni. Gerçek bir süper baba olan imparator pengueni dişinin bıraktığı yumurtaya uzun antartika kışı boyunca sabırla yanından bir an bile ayrılmadan bakar. Bu süre boyunca hiç birsey yemediği gibi mide özsuyu ile oluşturduğu sütümsü bir madde ile yavrularını beslerler. Bu esnada vücut ağırlıklarının üçte birini kaybederler. Dişiler, yaklaşık üç kilogram ön sindirime uğramış balık ile geri dönerler. Yavruların beslenmesi işini geri alan dişiler ancak bundan sonra erkeklerin yeniden yemek yemesine fırsat tanırlar.
baba penguenin çocukları için gösterdigi büyük özveri gerçek manada yememiş yedirmiş :)
YanıtlaSilcenabi hakkın kainata koyduğu kanunlar ne kadar ilginç harika ve noksansız... Şefkati şefkat kahramanı olan annelerin sinesine koyduğu gibi bir babaya da vermek yalnızca onun işi ve eseridir... :)
YanıtlaSilKırk bin kere maşallah vay anasını sayın seyirciler :D
YanıtlaSilbir bilgi benden:
YanıtlaSilPanter diye bir şey yoktur
Bu kelime Sanskritçe’deki beyazımsı sarı renk anlamına gelen ve aslında kaplan için kullanılmış olan pandarah kelimesinden geliyor olabilir.
Yunanlar bu kelimeyi alıp “tüm hayvanlar” anlamında kullanılan panthera olarak değiştirmişlerdir. Bu kelimeyi hem mitolojik hem de gerçek hayvanları tanımlamak için kullanmışlardır. Ortaçağ armalarında panter, güzel kokan, uysal ve çok renkli bir hayvan olarak betimlenmiştir.Bilimsel olarak, büyük kedilerin dört türü de panterdir. Aslan Panthera leo, kaplan Panthera tigris, leopar Panthera pardus ve jaguar Panthera onca’dır.
Kükreyebilen kediler bunlardan ibarettir. İnsanların akıllarında yer etmiş olan panterler ya siyah leoparlar (Afrika ya da Asya’da bulunur) ya da siyah jaguarlardır (Güney Amerika’da bulunur).